Skip to main content
IlmuBlogger.Com

follow us

Kanak-Kanak Berumur 3 Tahun Mati Selepas Dirogol Dan Diseksa Oleh Bapa Tiri

Seorang Lelaki Akhirnya Didakwa Kerana Kesalahan Merogol Dan MeYeksa Anaknya Yang Baru Berusia 3 Tahun Sampai Mati.
Kanak-kanak berusia tiga tahun telah meninggal dunia akibat diperkosa oleh bapa tirinya sendiri.

Menurut faksa kes, ibu mangsa yang juga isteri kepada suspek memang sudah mengetahui kelakuan pelaku itu. Namun tiada tindakan yang diambil. Suspek yang berumur dalam lingkungan 20 tahun ini telah ditangkap oleh polis dan akhirnya beliau mengaku bersalah melakukan perbuatan keji ini terhadap anak tirinya yang berusia tiga tahun sehingga maut.

Memetik status dari Jabatan Polis Albany di facebook yang mana telah menyatakan bahawa "Kehilangan Kanak-kanak ini Tidak Akan Dilupakan." Dan seterusnya menyatakan bahawa mereka telah menjalankan siasatan kes terhadap mangsa dengan menulisnya di laman Facebook iaitu

Hal dan isu seperti ini dilabelkan sebagai adalah yang paling kejam. Difahamkan melalui keterangan daripada pihak polis, kanak-kanak ini dijumpai di rumah kediamannya dalam keadaan lemah dan terus dikejarkan ke hospital. Bagaimanpun mengikut keterangan hospital, kemaluan kanak-kanak mengalami kecederaan parah akibat diseksa dan diperkosa.

Anak kecil ini mengalami kecederaan pada bahagian vagina dan tulang rusuk serta bengkak pada tangan sehingga mengalami trauma. Gambaran daripada pihak hospital mendapati luka pada tubuh kanak ini seperti kesan luka lama.

Menurut polis, sehubungan dengan kes tersebut, ibu mangsa juga ditahan oleh pihak polis kerana bersubahat bersama suaminya dan bertindak memberikan kenyataan palsu.

Seorang wanita yang mendakwa ibu saudara mangsa melancarkan satu kempen GoFundMe untuk membantu keluarga tersebut membayar kos rawatan kanak berusia tiga tahun ini. namun, anak kecil ini menghembuskan nafas terakhir seminggu selepas di rawat di hospital.

Dia juga telah berkongasi gambar yang menunjukkan kekejaman yang berlaku pada anak saudara mangsa di mana kepala dibalut dan terbaring di katil dengan bantuan gas penafasan.

Selalu Berwaspada

Menurut kami di IlmuBlogger hal seperti ini sepatutnya tidak boleh dipandang ringan. Awalnya memang si isteri sudah mengetahui sikap suaminya itu terhadap anaknya tapi lambat bertindak. Kalau tidak nyawa anaknya sendiri boleh diselamatkan dengan memberi tindakan awal. Apa-apa pun kami nasihati sentiasalah berhati-hati dan jangan bagi peluang kepada jenayah berlaku dalam kalangan keluarga kita. Semoga kisah ini jadi pengajaran agar kita lebih berhati-hati.

Kredit Video: Youtube Halosehat
Sumber : Daily Mail

You Might Also Like:

SILAKAN LIKE: Anda disarankan tekan button LIKE dan FOLLOW page kami agar anda menjadi orang terawal mengetahui info-info terkini dan menarik secara percuma. Anda juga boleh menjadi ahli komuniti kami dengan menyertai GROUP TELEGRAM kami DI SINI
Lihat Komentar